Aannamebeleid

Aannamebeleid stichting dansgroep Ralda


Bij Ralda zijn vele taken die uitgevoerd moeten worden. Voor een deel wordt dit gedaan door vrijwilligers en voor een deel door mensen die hier een vergoeding voor krijgen. Om een veilige werkplek voor hen te garanderen én een veilige omgeving voor de leden en deelnemers hanteert Ralda het volgende aannamebeleid.

Procedure bij het aannemen van ZZP-ers


  1. Kandidaten worden door Ralda benaderd, of melden zich zelf bij Ralda voor de functie van (assistent-)dansdocent, repetitor of orkestleider.
  2. Indien mogelijk wordt een antecedentenonderzoek gestart door contact op te nemen met voorgaande werkgevers/opdrachtgevers.
  3. De kandidaat wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  4. Bij aanname wordt de kandidaat verzocht een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen en wordt de gedragscode besproken en ondertekend door de kandidaat.
  5. Wanneer bij het antecedentenonderzoek twijfel ontstaat of het wenselijk is de kandidaat aan te nemen, of wanneer kandidaat geen recente VOG kan tonen of wenst aan te vragen, ziet Ralda af van het aannemen van de kandidaat.
  6. De aangenomen kandidaat krijgt een contract voor levering van diensten van maximaal een jaar. Voor het einde van het contract vindt er een evaluatiegesprek plaats met het bestuur, waarna het bestuur beslist of het contract verlengd wordt.
  7. Bovenstaande geldt ook wanneer iemand als vrijwilliger deze functie gaat uitoefenen.

Procedure bij het aannemen van vrijwilligers


Wanneer minderjarigen tijdens het uitoefenen van de werkzaamheden van de vrijwilliger in een afhankelijkheidspositie kunnen komen, wordt onderstaande procedure gevolgd.

  1. Kandidaten worden door Ralda benaderd, of melden zich zelf bij Ralda om als hulpouder of in een andere functie Ralda te ondersteunen.
  2. De kandidaat wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.
  3. Bij aanname wordt de kandidaat verzocht een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen en wordt de gedragscode besproken en ondertekend door de kandidaat.
  4. Ralda draagt de kosten van het aanvragen van een VOG, wanneer kandidaat niet over een recent exemplaar beschikt.
  5. Wanneer kandidaat geen recente VOG kan tonen of wenst aan te vragen, ziet Ralda af van het aannemen van de kandidaat.
  6. De vrijwilliger krijgt geen contract, tenzij voor de functie van (assistent-)docent, repetitor of orkestleider)